När det kommer till bildredigering finns det en hel drös olika program att använda dig av. Här listas de bästa gratisprogrammen för din bildredigering.

Pixlr

Pixlr är att bra program att använda dig av om du sedan tidigare är van vid Photoshop. Du kan enkelt ladda upp dina egna bilder (jpg-format) och sedan kan du justera nivåer och kurvor, men också använda olika effekter och filter.

Pixlr är en webbapplikation och kräver att du har tillgång till internet, i övrigt krävs det inget mer. Det är bara att köra igång, var du än befinner dig i världen.

Photoshop Express

Photoshop Express är Adobes egna version av en webbaserad och gratis version av Photoshop. Till skillnad mot fullversionen av Photoshop så får du inte tillgång till alla de funktioner som finns i betalversionen, men du får ändå tillgång till de flesta funktioner som du kan behöva för att göra en grundläggande redigering av dina bilder.

Picnik

Till skillnad mot andra gratisprogram är den största fördel med Picnik att de har ett stort urval med fonter och andra former som du kan använda dig av för att få dina bilder att sticka ut än mer. Programmet är även helt integrerat med Picasa och Flickr, vilket gör att du kan hämta bilderna därifrån för redigering.