Fastän Snapchat har funnits ett tag nu råder det fortfarande ganska stor förvirring, särskilt bland de äldre användarna om hur det egentligen fungerar. Du tar en bild och sedan då? Du kanske vill se den igen – men tyvärr. Det går inte.

Ordet i sig “Snapchat” kommer ifrån engelskans “Snapshot” vilket ungefär över likvärdigt med det svenska ordet “Ögonblicksbild” och när någon “snap:ar” tar personen alltså en ögonblicksbild. Det du skickar försvinner sedan efter det att den har visats. Men ibland vill du ju faktiskt ha kvar dina bilder, eller hur? Därav skapades “Stories” och bilderna som du publicerar där ligger kvar (i 24 timmar). Genom att detta skapades blev plattformen mer populär bland profiler, företag och influencers. I stories kommer de snaps som du lägger upp i den följd som du har tagit dem. Här kan du välja om det ska vara synligt för alla eller bara dina vänner. Om du är på en fest kan du även göra stories bara för den gruppen.

När du använder Snapchat bör du tänka på att själva appen är designad för att användas i stående läge eller vertikalt, det vill säga så som du normalt håller i din mobiltelefon.