På Twitter har inte bilder en lika stor del av det naturliga flödet som på Instagram och Facebook, utan på Twitter är det mest rappa dialoger som tar den största delen utav fokuset. Men, det har visat sig att inlägg som har bilder får mer interaktioner än de som inte har det.

Storlek

På samma sätt som på Facebook är storleken en väsentlig aspekt på Twitter och detta behöver du ha koll på. När det gäller din profilbild måste den vara 400×400 pixlar och totalt 100 KB, Bakgrundsbilden ska vara på 1500×500 pixlar och totalt 10 MB, medan bilder i flödet är 440×220 pixlar.

Oftast behöver du inte bry dig om storleken, då snygga bilder med hög kvalité inte är lika prioriterade här. Det viktigaste är att du har en bild inte att den är helt perfekt och om du skulle ha en bild som inte motsvarar den angivna storleken, var bara lugn. Twitter anpassar bilden så att du kan publicera den ändå.

Kom ihåg, en bild på Twitter hjälper till med att uppmärksamma ditt inlägg. Men du behöver ha en text också, bilder är inte fristående på samma sätt på Twitter.