Tänk vad roligt om du kunde pryda dina väggar med egna foton som du tagit och redigerat själv. Det är något speciellt med att rama in och sätta upp egna bilder som du fotat själv. När du ska inreda ditt hem med dina egna motiv kan du med fördel göra det med en tavellist eller tavelhylla som du sätter upp på väggen. Om du har satt upp en tavellist kan du enkelt och snabbt byta ut dina tavlor när du känner för det. Kanske vill du byta när du tagit nya bilder. Det finns tavellister i vitt, svart och träfärg. Välj den färg som går bäst ihop med den övriga inredningen. Tänk också på vilken typ av ramar du väljer så att de också passar ihop med tavellisten.

Var kreativ när du placerar tavlor på tavellisten

På tavellisten kan du ha tavlor i samma storlek eller välja tavlor i olika storlekar, tänk kontraster. Det finns inget rätt eller fel utan testa dig fram vad som passar bäst tillsammans med resterande inredning och motiven på fotona. Det är relativt enkelt att inreda väggarna på ett snyggt sätt med tavellister. De är också enkla att sätta upp. Förutom tavlor kan du pryda dina tavellister med olika prydnadssaker, böcker och ljus. Tavellister passar också i alla typer av rum.

Några enkla tips för att bli en bättre fotograf

Att fotografera är en konst och inget som du lär dig på en gång utan det krävs lite ansträngning för att kunna ta de där fina bilderna du tänker på. För det första är det viktigt med ljuset. Om det inte finns något ljus blir det svårt att fotografera. Försöka att lära dig ljuset genom att titta på det och hur du kan jobba med ljuset tillsammans med motivet. Hur bra bilder du kan fota beror inte på hur bra kamera du har utan det är hur bra fototeknik du har. När du har köpt en kamera är det såklart bra att lära dig kameran men främst ska du lära dig hur bländaren fungerar och hur du ska använda slutartiden för att nå bra resultat. Något som är viktigt för att få till en bra bild är komposition. Komposition är hur själva bilden är sammansatt, var motivet är placerat i bilden i förhållande till det som är runt omkring. Det finns olika tekniker för komposition. Det finns hur mycket som helst att grotta ner sig i när det kommer till fotografering.