Du publicerar bilder och du får några gillningar, men du vill få större spridning – eller hur? Här kommer tips för att nå ut till en större publik.

De flesta publicerar i dag sina bilder på sociala medier, därmed är huvudfokuset här hur du får din publik att växa inriktat på sociala medier.

1. Skapa sidor på sociala medier

Om du inte redan har sidor på sociala medier, bör du börja med att starta upp dessa för att nå ut till en större publik.

2. När du börjar publicera

När du kommer till att börja publicera på sociala medier bör du ha nyckelordet engagemang i åtanke. Tänk dig att du vill skapa en dialog med din publik, och inte bara publicera. Arbeta med att få publiken engagerad. Ställ frågor, bjud in till dialog. Tänk också på att du bör svara på kommentarer du får, oavsett om det enbart är beröm.

3. Lär dig om algoritmer

Facebook (bland annat) använder sig av algoritmer när det kommer till det som postas, så även om du har följare är det inte säkert att de ser allt. Desto fler interaktioner inlägget får i ett tidigt skede desto större synlighet. Tänk också på att inte posta inlägg oftare än med 45 minuters mellanrum på Facebook, dina inlägg blir inte synliga.