Att ta bild på sig själv, en så kallad selfie, har aldrig varit mer populärt. Att ta en selfie betyder kort och gott att man fotograferar sig själv och det får gärna synas att man är fotografen bakom bilden. Det finns många olika sätt som en selfie kan tas och det har även kommit ut ett flertal tillbehör till kameror och mobiler som förenklar fotograferingen. Trots det är det ändå inte alla bilder som blir sådär bra som man kanske hade önskat. Här har vi samlat några riktigt bra fotograferingsknep som du kan ta till för att din selfie ska bli “Instagram-vänlig”.

[IMAGE=bZV3CNcHt7AJ.jpg]

Det spelar ingen roll om du vill ta en snygg bild på dig själv att ha som profilbil, skicka till kärleken eller ha på företagets hemsida. Alla vill vi att bilden ska bli bra och att ljuset ska hamna rätt. Kanske har du ansökt hos Capcito om ett företagslån och ska öppna upp en egen firma? Då är det naturligtvis viktigt att du presenterar dig själv rätt.

[IMAGE=bKv0gjdBNH9N.jpg]

Selfieskolan

[IMAGE=d8v1QMfTg1ML.jpg]

Fotografera aldrig underifrån

Det är aldrig smickrande att ta en bild med kameran alldeles för lågt. Det spelar ingen roll hur snygg eller vältränad du är. Denna vinkel är väldigt svår att faktiskt lyckas med. Vill du ha en bra bild så se till att höja kameran lite. Du får gärna ha den snäppet högre än ögonhöjd.

Använd ljuset rätt

För att din bild ska bli bra, skarp och tydlig är det viktigt att du använder dig av bra ljus, men se till att ljuset verkligen kommer från rätt håll. Om du har ljuset i ryggen så kommer din selfie att bli suddig och mörk. Att ha ljuset i ryggen är annars en grundregel när du fotograferar någon annan. Nu är det dock du som är både fotograf och motiv.

Titta in i kameran

En snygg selfie är en selfie där du faktisk har kontakt med kameran. Använder du dig av selfie-kameran på mobilens insida är det lätt att se vart kameralinsen sitter, men kvaliteten på insidekameran är inte lika bra som den på utsidan. Oavsett vilken av dina två kameror som du använder dig av så är det linsen som du ska försöka hitta. Annars är risken stor att du ser väldigt frånvarande ut.

Selfie framför spegeln

Många använder sig av en spegel för att kunna ta en helkropps-selfie, men här är det viktigt att tänka på att din kamera kommer att synas med i bilden. Fotograferar du med blixt så kommer detta även att reflekteras i spegeln och du, motivet, kommer att hamna i totalt mörker bakom ett blixtrande ljussken. Ska du fotografera i spegel så ta bort blixt och försök att hålla mobil eller kamera lågt.