Om du tycker om att fotografera kan det vara roligt att kunna tjäna pengar på din hobby. Särskilt som fotoutrustning är ganska dyrt. Om du tar bra bilder kan du tjäna pengar genom att sälja dina foton till fotobanker.

Det visuella språket

Att fotografera handlar om att kombinera teknik med en konstnärlig blick. Det är att använda det visuella språket och skapa en känsla eller berätta en historia: en bild säger mer än tusen ord. Vi älskar att titta på vackra naturbilder, roliga kort på människor eller djur eller ögonblicksbilder av intressanta händelser. Vi använder bilder överallt: när vi skickar kort, i bloggar, artiklar och böcker, för att visa vänner och för att sätta upp på väggarna. Fina eller tankeväckande bilder ger ett rum karaktär. Det är roligt att få dekorera våra hem med egna foton och snygga posters. Om du letar efter snygga och billiga posters hittar du dem hos Desenio.

Fotobanker

Ett enkelt sätt att tjäna pengar på dina foton är genom att sälja dem till fotobanker på nätet. När tidningar, företag och bloggare behöver bilder så skickar de inte ut en fotograf för att fotografera äpplen, solnedgångar eller en hög med pengar. De går till fotobankar och köper sina bilder där. Bilderna kommer från fotografer som lägger upp sina kort på bildbankerna. När en person köper en bild får fotografen betalt. Vissa kort sälja bara en gång och tas sedan bort. De flesta kort säljs dock många gånger, ibland tusentals gånger. Det är därför som du kan se samma bild på både en blogg och i en tidning. Det finns fotografer som lever på att sälja sina bilder till fotobankar. De har då byggt upp en portfolio med över 10 000 bilder. Bilder på bildbank är alltså en form av passiv inkomst. Du kan sälja en bra bild från Thailand 1000 gånger och tjäna pengar på den under flera år.